Mer lagringsplass til forskerne

USIT har nå lansert en løsning som gir forskerne ved UiO opptil 1 terabyte (TB) gratis lagringsplass.

Stadig mer data

– Stort sett all forskning genererer stadig mer data, sier Hans Eide, seksjonsleder i USITs seksjon for IT-støtte til forskning. – Tidligere måtte forskere betale for lagringsplass ut over det tildelte hjemmeområdet. Nå når store lagringsressurser både er mer tilgjengelige og rimeligere, er vi glade for å kunne tilby mer gratis lagring til forskerne. Det blir rett og slett enklere og greiere for alle, avslutter Eide.

To typer lagring

Tjenesten gir personlig lagring med mulighet for to typer områder med forskjellig bruksområde (hver forsker kan kun velge en av typene):

• Et personlig område hvor det er begrensede muligheter for deling av data med andre.
  • Et område i tilknytning til regneklyngen Abel.

Det er kun personer som er registrert som forskere og doktorgradstudenter i UiOs systemer som får tilgang til denne lagringstjenesten.

Enklere

For å ta i bruk tjenesten er alt man trenger å gjøre, å fylle ut et bestillingsskjema. Det er kun ansatte med status som forskere eller doktorgradsstudenter som får tilgang til å fylle ut skjemaet. Når bestillingen er effektuert, er er lagringsområdet enkelt tilgjengelig både fra Windows, Mac og Linux. Ingen trenger å bruke tid på verken fakturering eller godkjenninger eller annet. Her er det bare å lagre i vei. Du finner bestillingsskjema og mer informasjon om tjenesten på IT-tjenesteområdet for lagringsområde til forskere.

Publisert 9. mars 2015 14:14