Music Moves – Ny MOOC fra Musikkvitenskap og USIT

Music Moves er et nytt «Massive Open Online Course» (MOOC) utviklet av Institutt for musikkvitenskap (IMV) i samarbeid med DML-seksjonen på USIT.

Music Moves

Hvorfor beveger du deg til musikk? Hvorfor tramper du takten forsiktig på jazz-konsert, men danser som en galning på en mørk og svett klubb? Dette får du vite når du tidlig neste år tar MOOCen Music Moves

USIT filmer og har prosjektledelsen

De siste månedene har DML-gruppen på USIT og IMV jobbet tett sammen med hovedfokus på videoinnspilling. MOOC er en videotung kursform og mye av utfordringen er å lage pedagogiske og filmfaglige sterke videoer. Opptakene er en blanding av forelesninger foran grønnskjerm og på ulike locations på IMV, men også dansende ungdom i dunkle klubbkjellere og dannede tilhørere universitetets ærverdige aula. Dette spennet er nødvendig for å få illustrert kursinnholdet på en hensiktsmessig måte og bringe studentene dypere inn i fagstoffet. 

Kursdesign

Opptakene er nå avsluttet og nå starer den siste avgjørende fasen med å ferdigstille selve læringsdesignet, det vil si hvordan videoer, artikler, quizer og øvrige læringsressurser skal sys sammen pedagogisk for å beholde studentene gjennom kursukene. Det er ingen hemmelighet at selv om du har 20000 studenter når kurset åpner, så kan du ende opp med en 0 eller to mindre ved kursslutt. Et godt designet kurs må derfor engasjere studenter til diskusjon og aktiviteter foran dataskjermer over flere uker. En utfordrende oppgave, men erfaringen og kompetansen som høstes gjennom dette arbeidet vil komme UiOs klassiske campusundervisning til gode. 

Se en smakebit, eller meld deg på

Kurset starter på FutureLearn 1.februar 2016, men er allerede nå åpen for påmelding. Kurset strekker seg over seks uker og ledes av musikkviterne Alexander Jensenius  Hans Zeiner-Henriksen og Kristian Nymoen  Gjennom kurset får du en innføring i metodene som brukes i forskning på musikk og bevegelse, et felt som IMV er ledende på internasjonalt. 

Mens du venter på kursstart anbefaler vi på det sterkeste at du klikker deg inn på kurssiden og ser den fantastiske kurstraileren

Publisert 6. nov. 2015 14:49 - Sist endret 8. jan. 2016 13:55