På sommerreise med IT-tjenester fra UiO

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange skal ut på reise. Visste du at UiO har en rekke IT-tjenester som kan gjøre sommerturen din enklere?

Gratis nett på flyplasser

På alle Avinor-flyplasser i Norge har du tilgang til trådløsnettet Eduroam med UiO-brukernavn og -passord. Det betyr at du i stedet for å betale for å bruke flyplassens nettverk, eller bli logger ut etter en stund, kan du bruke et stabilt nett med god hastighet helt gratis så lenge du trenger det. Eduroam er også tilgjengelig på undervisningsinstitusjoner i 74 land rundt i verden. Se oversikt over Eduroam her

Enkel tilgang til e-post og kalender

Trenger du tilgang til UiO-e-post og kalender på turen, logger du enkelt inn på mail.uio.no. Her kan du lese e-post og sjekke kalender uten å installere Outlook eller annet på PCen. Du kan også legge inn e-post og kalender på telefon eller nettbrett.

Jobbe litt i sommer?

Skal du på sommerreise som ikke er ferie, kan du selvfølgelig også benytte IT-tjenestene. Maskinen du da jobber fra (bærbar eller stasjonær) kan enkelt kobles til arbeidsmaskinen din på kontoret på UiO gjennom en Remote Desktop-tilkobling. Da får du opp skrivebordet til kontormaskinen, med installerte programmer og blant annet tilgang til hjemmeområde og fellesområder. Før du kobler til med Remote Desktop første gang, må lokal IT åpne for slik tilkobling. Les mer om Remote Desktop. 

Stikk innom kiosken

Trenger du å bruke programmer UiO tilbyr, som ikke er installert på maskinen din, eller ha tilgang til hjemmeområde uten å bruke Remote Desktop, kan du bruke UiO Programkiosk. Logg inn med UiO-brukernavn og passord fra nettsiden for UiO Programkiosk. Klikk på programmet du vil bruke, eller klikk på File Explorer for å få tilgang til filer på kontormaskinen din eller hjemmeområdet ditt.

Publisert 24. juni 2016 09:01 - Sist endret 13. sep. 2017 13:27