Åpen forelesning om utvikling av mobilapper til forskere

Bruk av apper og nettbrettløsninger i forskningssammenheng har økt kraftig det siste året. 31.august 2017 arrangerer USIT en åpen forelesning om hvordan vi i dag utvikler og bruker mobilapper i forskningen. 

Bruk av apper og nettbrettløsninger i forskningssammenheng har økt kraftig det siste året, og stadig flere ser de nye gevinstene av å kunne samle inn data på denne måten. 31.august 2017 arrangerer USIT en åpen forelesning om hvordan vi idag utvikler og bruker mobilapper i forskningsprosjekter. Vi ønsker spesielt velkommen til forskere som lurer på om de kan bruke mobilapper i sin forskning. 

Innsamling av data på mobil og nettbrett

Appene installeres på mobiltelefon eller nettbrett, og gjør det enkelt for deltakere i en studie å sende inn data. De trenger ikke å utsette det til de kommer hjem eller har en datamaskin eller et skjema som må fylles ut å papir. Hele innsendingen, også personsensitive data, kan gjøres rett fra mobilen. 

Bruk av eksisterende UiO-tjenester

Fra appen leveres dataene til UiOs nettskjema og videre inn i TSD, USITs tjeneste for lagring, analyse og innsamling av sensitive data. Integrasjonen mellom appen og Nettskjema er enkel siden begge er utviklet på UiO. Nettskjema er spesielt tilpasset for å kunne sende sensitive data med personopplysninger direkte til TSD og slik slipper man at data mellomlagres på nettbrett eller mobil. Datasikkerhet og personvern er ivaretatt gjennom hele prosessen.

Tilpassing til hvert prosjekt

Her brukes eksisterende, UiO-utviklede tjenester til det grunnleggende, og appene utvikles slik at de er tilpasset hvert prosjekt. I 2017 er det utviklet en rekke rekke nye apper ved UiO, og på forelesningen får du høre mer om dem og hvilke muligheter andre prosjekter har for å få utviklet andre apper. 

Bli med!

Mobilapper har endret måten vi forsker på og helt nye muligheter har åpnet seg. Bli med på forelesningen 31. august, og lær mer om både bruksområder og utviklingsmuligheter.

Publisert 18. aug. 2017 13:48 - Sist endret 1. sep. 2017 09:13