USITs seksjon for IT i forskning får internasjonal oppmerksomhet

Forrige uke var en flott uke for USITs seksjon for IT-støtte til forskning. Én av de ansatte kapret forsiden på nettstedet HPCwire, og en annen fikk en artikkel antatt til en stor og prestisjetung konferanse. 

Best Practice Guide og Container-workshop

Det er senioringeniør Ole Widar Saastad i gruppe for forskningsinfrastruktur og senioringeniør Abdulrahman Azab fra gruppe for forskningstjenester som har fått internasjonal oppmerksomhet. Saastad kom på forsiden til nettstedet til det anerkjente tidsskriftet HPCwire, og Azab fikk sin artikkel om Socker antatt til Container-workshopen på IEEE International Conference on Cloud Computing.

Forsiden på HPCwire

HPCwire er en virkelig tungvekter innenfor nyheter om tungregning, så et førstesideoppslag der henger virkelig høyt. Atikkelen i HPCwire omhandler en Best Practice Guide som Saatad er redaktør for. Tekstsamlingen har sitt utspring i PRACE-samarbeidet, og er et solid stykke arbeid som vil bli et nyttig verktøy for mange. Guiden omhandler best practice for programmering og arbeid med Intel-prosessoren Xeon Phi Knights Landing. Les artikkelen om PRACEs Best Practice Guide for KNL i HPCwire

Add-on for sikker kjøring av Docker på HPC

Workshopen Azab er antatt til, er en del av IEEE International Conference on Cloud Computing som holdes i Vancouver i Canada 4. til 7. april i år. Konferansen samler forskere og bransjefolk fra hele verden, og Container-workshopen arrangeres av IBM Research. Socker, som Azabs artikkel handler om, er en add-on til Docker og brukes til å kjøre Docker på HPC på en sikker måte. På konferansen møtes eksperter for å utveksle informasjon og erfaringer om utfordringer og teknologianvendelse på alle nivåer, fra lagring og plattformer til databaser og applikasjoner, innenfor Cloud Computing.

Publisert 31. jan. 2017 09:35 - Sist endret 31. jan. 2017 09:35