Nå er supercomputeren Fox tilgjengelig på Educloud Research

UiO ønsker å tilby de beste verktøyene og løsningene for forskning og forskningssamarbeid, og nå kommer et nytt tilskudd til porteføljen.

Bildet kan inneholde: tegnefilm, font, dekal for bil, symbol, emblem.

De beste verktøyene til forskning

Educloud Research er en UiO-utviklet IT-plattform for forskningstjenester der forskerne bygger prosjektene sine med det de trenger av samarbeidstilganger, lagringsplass, programvare, tungregning og andre ressurser som trengs.

– Visjonen med Educloud Research er å ha prosjektdata og alt forskerne trenger til prosjektet samlet på ett, forklarer Gard Thomassen, underdirektør for IT i forskning på UiO. – Du logger enkelt inn i prosjektet, uavhengig av hvor du er og om du jobber via HPC eller Windows- eller Linux-arbeidsflatene. Alle data er tilgjengelig fra alle flater, du har en stor programvareportefølje tilgjengelig, og det er helt sømløst å samarbeide med å gi tilgang til også brukere uten UiO-brukerkonto. Alt dette blir selvbetjent, og tilgang til ressurser, for eksempel justering av mengde lagringsplass, blir også en del av selvbetjeningen, forteller Thomassen.

Tungregning – ny tjeneste på Educloud Research

Og nå er Educloud Research lansert med sin første tjeneste – UiOs lokale tungregneanlegg Fox – der forskere får tilgang til UiOs kraftigste regneklynge. Fox har om lag 3000 kjerner fordelt på 24 computenoder, hver med 128 kjerner og 512 gigabyte minne og en lynrask NVMe interndisk på flere terabytes. Fox har også en GPU-akselerert del med tre noder som har 4 x NVIDIA A100-kort hver. Den interaktive delen av Fox har 500+ kjerner i 4 noder med 128 kjerner (samme som i clusteret), men hele 1 terabyte minne. Fox er sammenkoplet, og koplet til lagringen, med lynraskt infiniband. Lagringen er toppmoderne, og kan økes til det volum forskningsmiljøet har behov for. Bruk av Fox er gratis (unntak for ekstra lagringsplass) for UiO-brukere på Educloud Resarch og vil gi nye muligheter gjennom den enkle samarbeidsflaten på tvers av institusjoner og land i kombinasjon med den datasentriske modellen.

Fox er bare første steg

Underdirektør Thomassen er svært fornøyd med å nå kunne lansere tilgang til tungregning for bearbeiding av data i Educloud Research. – Fox i produksjon i Educloud er første steg mot å levere på vår visjon for Educloud Research. Akkurat nå har vi åpnet for UiO-brukere som ønsker å bruke Fox i Educloud, og i de kommende ukene vil vi åpne for andre brukere og flere nye tjenester på vei mot en mer komplett leveranse på vår visjon, avslutter Thomassen.

Vil du vite mer?

Du kan lese om Fox i nyhetsbrevet fra UiOs underavdeling for IT i forskning på https://www.uio.no/tjenester/it/forskning/aktuelt/hpc-users-newsletter-1-2021.html#toc2

Du finner informasjon om Educloud Research på https://www.uio.no/english/services/it/research/platforms/edu-research/

Educloud Resarch kan også bestilles til prosjekter utenfor UiO (snart): https://www.uio.no/english/services/it/research/platforms/edu-research/order.html

 

Spørsmål?

Kontakt oss på ec-contact@uio.no

Publisert 16. juni 2021 09:07 - Sist endret 21. juni 2021 13:33