Aktuelt om USIT - Side 2

UiO har:

  • Et sentralt driftsopplegg som sørger for at alle datamaskiner har de nyeste sikkerhetsoppdateringene.
  • Gode brannmurer og andre tekniske sikringer.
  • Brukere som ikke gir bort passordet sitt og ikke åpner ukjente vedlegg.

Summen av dette er god IT-sikkerhet.

An Introduction to Norwegian er omtalt både i rektors blogg og i Uniforum, og USIT hadde en ikke ubetydelig rolle i utviklingen og produksjonen av dette gratis online-kurset (MOOC)

Tjenesten UH-IaaS, som leveres av UiB og USIT/UiO i samarbeid med UNINETT, er nå i produksjon. IaaS står for "Infrastructure as a Service", og er kort fortalt en nettbasert skytjeneste som leverer infrastruktur. UH-IaaS er en IaaS-løsning for UH-sektoren i Norge.

Førre veke vart UiO Programkiosk 2.0 lansert. Kiosken inneheld UiO sitt utval av program som ein kan bruke utan å laste dei ned og er no lett tilgjengeleg for fleire brukarar enn nokon gong før.

Seksjon for utvikling av administrative fellessystemer (SUAF) ved USIT har fått ny seksjonsleder: Tina Lingjærde, gjennom 8 år gruppeleder for Fellesutviklede Systemer (FUS).

USIT støtter fysikkmiljøer i verdensklasse

Forskningsrådet har i 2009 gjennomført en evaluering av grunnleggende forskning innenfor fysikk. Hele fire grupper ved Universitetet i Oslo fikk stempelet ”excellent”. De verdensledende forskningsmiljøene (Gruppe for fysikalsk elektronikk, Gruppe for høyenergi partikkelfysikk, Gruppe for solfysikk og Physics of Geological Processes) er ikke ukjente for USIT

Stadig flere UiO-brukere mottar e-postmeldinger der avsender hevder å skulle oppdatere et system, vedlikeholde en IT-tjeneste, etc. I den anledning ber avsender om å få tilsendt en svarmelding, der UiO-brukeren må oppgi brukernavn og passord.

Slike forespørsler er svindel! Ingen ansatte på UiO vil noengang be om å få oppgitt andre brukeres passord, kontonummer, fødselsnummer eller liknende persondata.

Vennligst unnlat å svare på slike meldinger, da dette kun bekrefter at e-postadressen er gyldig.

Er du i tvil om du har mottatt et svindelforsøk, send meldingen videre til cert@usit.uio.no.