Aktuelt om USIT - Side 2

Rett over nyttår vart Rikke Julie Foss-Pedersen, interaksjonsdesignar ved USIT, publisert i det internasjonale tidsskriftet "Universal Access in the Information Society".  

An Introduction to Norwegian er omtalt både i rektors blogg og i Uniforum, og USIT hadde en ikke ubetydelig rolle i utviklingen og produksjonen av dette gratis online-kurset (MOOC)

Tjenesten UH-IaaS, som leveres av UiB og USIT/UiO i samarbeid med UNINETT, er nå i produksjon. IaaS står for "Infrastructure as a Service", og er kort fortalt en nettbasert skytjeneste som leverer infrastruktur. UH-IaaS er en IaaS-løsning for UH-sektoren i Norge.

No har Vortex fått ein dedikert knapp til universell utforming, til hjelp for deg som brukar og publisist.

Invitasjon til Sikker oktober på USIT – fra IT-direktøren:

USIT og Language Technology Group (LTG) fra Institutt for informatikk, begge ved Universitet i Oslo, inviterte til åpningen av LAP – Language Analysis Portal 23. september

Les også om LAP i Titan, UiO nettmagasin for naturvitenskap.

Andreas Dobloug, som er ansatt på USIT i gruppe for nettdrift, forsvarte i går, 31. august 2016, sin avhandling for graden ph.d.

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange skal ut på reise. Visste du at UiO har en rekke IT-tjenester som kan gjøre sommerturen din enklere?

Førre veke vart UiO Programkiosk 2.0 lansert. Kiosken inneheld UiO sitt utval av program som ein kan bruke utan å laste dei ned og er no lett tilgjengeleg for fleire brukarar enn nokon gong før.

På USIT står det no fire nye appar for døra som vil vere dei første i sitt slag i Norge. Og det er berre byrjinga.

Nå er flere enn 60 USIT-ansatte i streik. 

Seksjon for utvikling av administrative fellessystemer (SUAF) ved USIT har fått ny seksjonsleder: Tina Lingjærde, gjennom 8 år gruppeleder for Fellesutviklede Systemer (FUS).

Den 16. november ble de nye websidene til SV, UV og Odontologi lansert.

I forbindelse med prosjektet Ny uio-web, ble nye tf.uio.no lansert 18.mars

USIT støtter fysikkmiljøer i verdensklasse

Forskningsrådet har i 2009 gjennomført en evaluering av grunnleggende forskning innenfor fysikk. Hele fire grupper ved Universitetet i Oslo fikk stempelet ”excellent”. De verdensledende forskningsmiljøene (Gruppe for fysikalsk elektronikk, Gruppe for høyenergi partikkelfysikk, Gruppe for solfysikk og Physics of Geological Processes) er ikke ukjente for USIT

Norske Belle Gunness drepte og parterte sine beilere i Chicago på starten av 1900-tallet. Selvsagt måtte kjønnsforsker Anne Lorentzen lage en konsertforestilling av det - og opptakene ble gjort i USITs Studio.

USIT skal sette i gang et prosjekt for å bygge en prototyp av en superdatamaskin basert på industristandard serverprosessorer og sammenknytningsteknologi («interconnect») fra det norske selskapet Numascale.

Koblet til USITs tungregnemaskin, Titan, er det som kan regnes som verdens største serieproduserte svitsj.

Stadig flere UiO-brukere mottar e-postmeldinger der avsender hevder å skulle oppdatere et system, vedlikeholde en IT-tjeneste, etc. I den anledning ber avsender om å få tilsendt en svarmelding, der UiO-brukeren må oppgi brukernavn og passord.

Slike forespørsler er svindel! Ingen ansatte på UiO vil noengang be om å få oppgitt andre brukeres passord, kontonummer, fødselsnummer eller liknende persondata.

Vennligst unnlat å svare på slike meldinger, da dette kun bekrefter at e-postadressen er gyldig.

Er du i tvil om du har mottatt et svindelforsøk, send meldingen videre til cert@usit.uio.no.