Java 8 Update 71

Java 8 er oppgradet til Update 71 og er tilgjengelig for installasjon fra Application Catalog (se her for 64bits-versjon).  Eksisterende installasjoner blir oppgradert natt til fredag 29 januar i løpet av helgen rundt lørdag 30 januar.

På grunn av en del feil som meldte seg i forrige oppdatering (u66) vil det bli liggende igjen en eller to gamle versjoner i tillegg til u71 etter denne oppgraderingen.  Vi kommer til å iverksette fjerning av de eldre i etterkant.

Technobabble:

I tidligere versjoner så har Java faktisk klart å oppgradere forrige versjon, altså at selve oppgraderingsprosessen har fjernet tidligere versjon på en måte som har vært transparent for brukeren.  Dette har Oracle tydeligvis sluttet med.  Derav det jeg nevner over med at forrige versjon blir liggende.  Vi kan fjerne forrige versjon som en del av installasjonsprosessen, men det vil medføre en reboot, selv om man initierer oppgraderingen fra application catalog midt under en forelesning.  Jeg tenker at det høres dumt ut, og har derfor valgt å heller fjerne eldre versjoner i etterkant.  Kom hjerne med innspill under.  Hvis noen i det hele tatt leser dette, da.

Oppdatering 2016-01-29:

Vi opplever nok en gang at denne installeren ikke har oppført seg forutsigbart i produksjon.  Denne gangen ser det til å være svært få klienter som er rammet, men noen få har mistet java, mens de aller fleste bare ikke klarer å oppgradere. Tiltak er iverksatt, og vi regner med at alle er på Update 71 i løpet av helgen.

Oppdatering 2016-01-31:

Da er feilen funnet og rettet, og alle klienter som har hatt java 8 skal være på update 71 mandag morgen.

--Gunnar

Emneord: java, programvare, oppdatering, jre8 Av horrigmo
Publisert 27. jan. 2016 23:29 - Sist endret 31. jan. 2016 23:34
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere