UX-bloggen

Kvinne som holder en hvit kopp med en liste på. Listen lyder; Sikker, nyttig, enkel og brukervennlig
Publisert 7. mai 2021 09:08

Vi skriver om koden til Nettskjema. For å effektivisere har vi valgt å pusse opp utseende og funksjonene i det administrative-grensesnittet i samme slengen.

Vi sendte i desember 2020 ut to separate undersøkelser der brukerne skulle gi sin tilbakemelding på de ulike elementene innenfor sidene «mine skjema» og «innstillinger».

Illustrasjon som viser rollene utvikler, grafisk designer, interaksjonsdesigner, innholdsprodusent og den ukjente universell utforming.
Publisert 4. des. 2020 07:38

Det stilles stadig høyere krav og forventninger til at digitale tjenester skal være tilgjengelige for alle. I denne artikkelen vil jeg skrive litt om hvorfor vi alle må fokusere på universell utforming og samarbeide for å sikre dette. For en ting er sikkert – ingen av oss kommer i mål alene.

Illustrert ansikt med briller + sol og sky + mobil + tekst
Publisert 16. sep. 2020 10:59

Ofte tenker vi nok akkurat dette, at det blir enklere å lese med mer lys. I mange tilfeller så stemmer det også – når vi leser på papir. Når vi leser på skjerm vil ofte mye lys derimot by på en hel del utfordringer. Så hvordan kan vi legge til rette for en god leseopplevelse på skjerm i sterkt lys?

Spiker i nålepute
Publisert 2. sep. 2019 15:11

Det er mye å huske på når man skriver for web. Jeg har samlet en bunke nyttige tips for de som vil bli flinkere til å lage websider som er tilgjengelige for flere.

Tegneblokk med håndtegning av et brukergrensesnitt

UX-bloggen

En blogg for deg som er interessert i gode brukeropplevelser, tips og triks, nyttige UX-verktøy og erfaringer fra prosjekter vi i Gruppe for Brukeropplevelse arbeider med.