UX-bloggen

Illustrasjon av en rollestolbruker som lurer på hvordan hen skal komme seg til møterommet som er opp en trapp.
Publisert 24. juni 2021 12:47

Å fokusere på inkluderende arbeidsliv er viktig – for samfunnet, arbeidsgiver, nåværende og fremtidige ansatte. I de fleste jobber er man avhengig av IKT-løsninger, men det vil ikke være lovpålagt at alle disse er universelt utformet. Er det egentlig et inkluderende arbeidsliv hvis en ansatt med nedsatt funksjonsevne møter på IKT-løsninger hen ikke kan bruke?

Kvinne som holder en hvit kopp med en liste på. Listen lyder; Sikker, nyttig, enkel og brukervennlig
Publisert 7. mai 2021 09:08

Vi skriver om koden til Nettskjema. For å effektivisere har vi valgt å pusse opp utseende og funksjonene i det administrative-grensesnittet i samme slengen.

Vi sendte i desember 2020 ut to separate undersøkelser der brukerne skulle gi sin tilbakemelding på de ulike elementene innenfor sidene «mine skjema» og «innstillinger».

Illustrasjon som viser rollene utvikler, grafisk designer, interaksjonsdesigner, innholdsprodusent og den ukjente universell utforming.
Publisert 4. des. 2020 07:38

Det stilles stadig høyere krav og forventninger til at digitale tjenester skal være tilgjengelige for alle. I denne artikkelen vil jeg skrive litt om hvorfor vi alle må fokusere på universell utforming og samarbeide for å sikre dette. For en ting er sikkert – ingen av oss kommer i mål alene.

Tegneblokk med håndtegning av et brukergrensesnitt

UX-bloggen

En blogg for deg som er interessert i gode brukeropplevelser, tips og triks, nyttige UX-verktøy og erfaringer fra prosjekter vi i Gruppe for Brukeropplevelse arbeider med.