Nye muligheter med Nettsjema.inn.no

Det er etablert et sub-domene til Nettskjema som gir endel muligheter for spesial-tilpassing av skjemabaserte undersøkelser.

Nettskjema.no er en stor fellestjeneste med mange brukere og har følgelig endel begrensninger på hva som kan gjøres av spesialtilpasninger / skreddersøm av funksjoner til forskningsformål.

Det er etablert en løsning med et sub-domene (inn.no) til Nettskjema som gir anledning for å utvikle funksjonalitet for forskningsprosjekter som har mer avanserte behov; for eksempel eget design, validering av studie-ID, utregninger som skal vises for respondent i skjemaet, kognitive tester etc.

Eksempel

På oppdrag fra RKBU Vest NORCE er det utviklet en web-app for Olweusprogrammet mot mobbing og antisosial atferd. Filmsnutt viser blant annet tidsstyrt neste-knapp, tilpasset design og integrert informasjonsvideo.

 
 

Dette er en dedikert web-app som leverer data via Nettskjema og til sikker lagring i Tjenester for Sensitive Data (TSD).

Fordeler med en slik løsning

  • Det er ikke nødvendig å installere "tung infrastruktur" med egne domenenavn etc.
  • Bruk av Next.js / Kubernetes gir utviklere fleksibilitet og handlingsrom. 
  • Web-apper kan enkelt levere strukturerte data via eksisterende infrastruktur ved UiO og sikkerheten ivaretas. 

Merk: skreddersøm av apper som dette er ikke endel av standard-tilbudet til Nettskjema-TSD men kan gjøres på oppdrag for prosjekter som har finansiering og faktureres på timebasis. Se mobile løsninger til forskning for kontaktpunkt og mer informasjon.  

Av Pål Fugelli
Publisert 2. des. 2021 15:28 - Sist endret 8. des. 2021 08:58
sju mennesker

En blogg for deg som er interessert i IT-verktøy og datahåndtering, samt informasjon om, og erfaringer fra, forskningsprosjekter hvor bruk av IT inngår som en sentral del, enten det dreier seg om kvalitative eller kvantitative metoder/forskningsspørsmål.