Tilkobling mot UBW for eksterne administratorer

Veiledning for tilkobling mot UBW via Fudo.

Tilkobling til UBW via FUDO

(Husk forskjellen på Null og Adm brukeren. Adm for pålogging første gang inn på systemet, Null-bruker for videre tilkobling innover og dypere inn.
 1. Start opp Remote Desktop fra egnet datamaskin og koble opp mot Fudo.uio.no:52000 (port 52000). Du vil da bli koblet mot Partner-Ts01.uio.no som kun kan kobles til nås via FUDO.

 2. Du vil få en forespørsel om brukernavn og passord (hvis du ikke har lagt dette inn i selve Remote Desktop filen). Skriv inn ditt UH.Local-ADM brukernavn (f.eks per-adm@uh) og passord som du har fått tilsendt på SMS.
   
 3. En blå skjerm vil dukke opp med informasjon om at du logger deg på "UiO - Partner-TS01". Denne maskinen har tilgang videre innover mot UBW systemet.
   
 4. Start Powershell, og naviger dere til C:\server-add. Kjør powershell-scriptet ./Massadd for å legge til deres null-bruker på maskinene dere skal benytte dere av.
  F.ex .\massadd.ps1
  Bruker dere mass-add vil serverene som ligger i UBW sitt OU bli lagt opp og brukt.
   
 5. For å logge dere videre innover så må dere bruke deres brukernavn-NULL bruker videre. (f.eks per-null@uh). Start opp Remote Desktop Manager som ligger på c:\server-add. Denne vil inneholde en liste over alle maskinene som er i systemet. (PS: den blir manuelt oppdatert, og gjelder for alle brukere som er innlogget på Partner-ts01.) Partner-TS01 har også tilgang til Powershell til alle maskinene hvis dette skulle være ønskelig.
   
 6. Logg dere på maskinen dere ønsker og utfør arbeidet.

Bytte passord på en adm- eller null-bruker

 1. Åpne https://kiosk.uhad.no i en nettleser.
 2. Logg på med den brukeren du vil bytte passord på (UH\<brukernavn>).
 3. Start "Bytt passord på uh.local-bruker" (under Prod-fanen). Hvis du blir bedt om å skrive inn passordet på nytt, pass på at det er oppgitt riktig brukernavn. 
 4. Skriv inn gammelt og nytt passord i dialogboksen som kommer opp.

 

Publisert 26. okt. 2016 14:38 - Sist endret 25. feb. 2022 14:40