HL-senteret har fått nye nettsider

IT-avdelingen ved UiO har designet og utviklet nye nettsider for Senter for studier av Holocaust og Livssynsminoriteter.

Bilde av dataskjerm med H-senterets nettsider på
Bilde av kommunikasjonssjef ved HL-senteret, Ingeborg Vea

Kommunikasjonssjef  Ingeborg Vea
Foto: HL-senteret

Fornøyd nettstedeier

– Det har gitt nettsidene våre et skikkelig ansiktsløft. Vi er veldig fornøyde med prosessen, samarbeidet og all bistand rundt lanseringen, sier kommunikasjonssjef Ingeborg Vea ved HL-senteret.

HL-senteret har brukt Vortex som publiseringsløsning siden 2011, og var nå klare for å få hjelp til å redesigne nettstedet. IT-avdelingen er svært fornøyd med senteret velger å fortsette med å bruke Vortex, og utvekslingen av idéer i løpet av prosjektet har vært verdifull for begge parter. 

Samarbeidsprosess om nettstedets kjerneområder

To kvinner som foran en "prosjektvegg" med gule lapper og annet som brukes i prosjektmetidikken.
UX-designer Ida Marie Solås og kommunikasjonssjef Ingeborg Vea på kjerneverksted. Foto: UiO

Siden april i år har teamet Nettsteder og UU jobbet sammen med HL-senteret om det nye nettstedet. I prosessen så teamet på styrker og svakheter ved det gamle nettstedet, og brukte rammeverket «Kjernemodellen» for å lande de viktigste kjerneområdene til nettsidene. Kjernemodellen er et nyttig verktøy for å samarbeide på tvers om å lage bedre digitalt innhold. Den snur perspektivet i tradisjonell tjenesteutvikling ved å ta utgangspunkt i en og en «kjerne», og bidrar til å løse konkrete brukeroppgaver som samtidig når ett eller flere definerte forretningsmål. Prosjektet ble sparket i gang med et Kjerneverksted hos HL-senteret på Bygdøy, som ble en nyttig start på samarbeidet.

Fant løsning på en visuell nøtt

HL-senteret hadde fått en ny designprofil som de ønsket å ta i bruk også på de nye nettsidene. En av utfordringene for teamet ble å inkludere den såkalte arkfanen fra designprofilen, som skulle etterligne skilleark i arkivmapper. Arkfanen fikk bli med videre i form av en visuell knagg for å skille på blant annet ulike typer arrangementer som «Boklansering», «Konsert» og «Foredrag». 

Bilde fra HL-senterets nettsted som viser arkfanfen i bruk på kategorier

Tok i bruk nytt designrammeverk 

De nye nettsidene er implementert med det nyeste designrammeverket til UiO. Dette rammeverket skaper større fleksibilitet og gjør det teknisk sett enklere å følge nyeste kodestandarder. Det er optimalisert for raskere lasting, og er derfor mer behagelig for brukerne og har lavere klimaavtrykk. Dette nye rammeverket er også nylig tatt i bruk av Titan, UiOs nettavis for realfag og teknologi.

Publisert 18. sep. 2023 13:44 - Sist endret 18. sep. 2023 17:18