Aktuelt om USIT

Her ligger aktuell informasjon om ting som skjer på USIT, og om hva andre skriver om USIT i media.

Bilde av bergsaker i maskinrom

UiO og USIT oppfyller drømmen om data som svarer til FAIR-prinsippene; lagret slik at de er ekte gjenfinnbare og dermed også kan deles, etterprøves og gjenbrukes.

Bilde av tomt campus

Tallenes tale: Grafer med tall på hva som skjedde da campus stengte.

Først skjedde det gradvis og i det stille. Fra 9. mars ble stadig flere møter utsatt, avlyst eller tatt på video. Men 12. mars kom beskjeden om strenge tiltak for å hindre smittespredning: UiO stenger bygningene sine. Men studenter og ansatte skal fortsette å jobbe.

Det siste halvåret har sikkerheitsrådgivar ved USIT, Ståle Askerød Johansen, reist UiO rundt for å fortelje om korleis studentar og tilsette skal behandle elektronisk informasjon. Med seg på turen hadde han splitter nye nettsider.

Oppmerksomheten rundt IT- og informasjonssikkerhet øker, og 7. mai får universitetsstyret seg forelagt en sak der UiOs IT-sikkerhetseksperter og IT-jurister orienterer om informasjonssikkerhet og personvern ved universitetet i Oslo.

USIT satser på kompetanse og informasjon om UU – Universell utforming. For de ansatte i Webseksjonen var uka 8. til 12. april UUUKA, en hel uke med foredrag, Workshops og planlegginssesjoner om uniformell utforming av de digitale omgivelsene på UiO.