Zabbix informasjon i Grafana

Vi har oppdatert Grafana med tre nye dashboards som viser informasjon om Linux og Windows servere som overvåkes via Zabbix, og liste med alarmer på en eller flere hostgrupper.

Vi har oppdatert Grafana med tre nye dashboards som viser informasjon om Linux og Windows servere som overvåkes via Zabbix, og liste med alarmer på en eller flere hostgrupper.

Samme informasjon som vises i disse dashboards er tilgjengelig på forskjellige steder i Zabbix webgrensesnittet, men Grafana viser det på en mer brukervennlig måte.

Disse dashboards finnes i organisasjonen USIT når man logger inn i Grafana, og heter:

Husk at du må velge riktig organisasjon i Grafana for at disse lenkene skal fungere.

Grafana organisasjon
Valg av USIT organisasjon

På de dashboards som viser informasjon om Linux og Windows maskiner, vises det en del metadata informasjon på toppen med ping, uptime, siteadmin, gateway og zabbix-agent informasjon så lenge denne informasjonen eksisterer for den maskinen som er valgt.

Deretter vises alle aktive alarmer for serveren som er valgt hvis den har aktive alarmer.

Og til slutt vises det noen grafer for en tidsperiode med noen av de viktigste grunnlegene OS måleverdier som hentes inn i Zabbix.

Grafana-zabbix dashboard for Linux servere
Grafana-Zabbix dashboard for Linux servere

 

Grafana windows dashboard
Grafana-Zabbix dashboard for Windows servere

På dashboard med alarm informasjon kan man velge en eller flere hostgrupper i Zabbix for å vise alarmer som er aktive for disse hostgrupper.

Grafana alarms dashboard
Grafana-Zabbix dashboard med alarm informasjon

Alle dashboard bruker template funksjonalitet i Grafana og dette gir oss muligheter til å velge/søke servere og hostgrupper vi vil vise informasjon om øverst på dashboards siden.

grafana-zabbix templates
Valg av Hostgrupper og servere via template funksjonalitet

Vi bruker også notifications funksjonalitet i Grafana som viser Zabbix alarm informasjon i våre grafer. Alarmene vises som en rød vertikal linje på det tidspunktet alarmen ble generert.

Grafana-zabbix notifications
Alarmer vises i grafene

Dette var alt om Grafana og Zabbix integrasjon for i dag. Send spørsmål til usit-gid@usit.uio.no hvis du lurer på noe eller har problemer med å bruke disse dashboardene.

.

Emneord: zabbix, grafana, monitoring, overvåking Av Rafael Martinez Guerrero
Publisert 13. jan. 2017 08:53 - Sist endret 22. mars 2019 12:47
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere